Aanmelden
2626-0505

Lezen hoe Lily deze coronatijd ervaart?

Lily is een creatieveling die mooie verhalen kan vertellen en schrijven. Zij woont op één van de groepen bij Jarabee. Hier deelt zij haar ervaringen met deze coronatijd in een persoonlijk verhaal.

“Het leek van de ene op de andere dag te gebeuren. ’s Avonds zaten we allemaal te kijken naar de persconferentie en lachten we er allemaal nog om, want Mark Rutte gaf Jaap van Dissel ook gewoon een hand hoe ernstig zou het dan zijn? In de dagen en weken die volgden kreeg ieder van ons een reality check. Dingen die normaal heel gewoon zijn waren dat kon ineens niet meer: Doordeweeks naar school, in het weekend afspreken met vrienden, ’s zondags een voetbalwedstrijd hebben of even naar de bioscoop. Voor iedereen is deze crisis in het begin even wennen geweest, of zeg maar heus lastig. Maar hoe gaat het als je niet meer thuis woont, maar op een woongroep?

Je ziet altijd in tijden van crisis dat mensen creatief worden en roeien met de riemen die ze hebben, en nu dus ook, en wij dus ook. Waar ieder van ons in de eerste weken nog onze draai moest vinden in deze nieuwe ‘1,5-meter samenleving’ is iedereen nu aardig gewend. Dit neemt niet weg dat voor veel van ons deze periode af en toe best pittig kan zijn, en er ook wel een hevige schaduwzijde kan zitten aan deze crisis. Je hebt nu namelijk ook door de coronacrisis dat veel trajecten vertragingen oplopen. Of dat het ten koste gaat van het persoonlijk contact. Het gaat namelijk face-to face allemaal wat makkelijker dan via skype.

Ondanks dat zie ik als jongere op mijn groep en daaromheen erg veel mooie dingen gebeuren. Jongeren zoeken baantjes, zoeken met elkaar gezelligheid op en doen soms zelfs nog wat voor school. Hoe geweldig is het dat we nu met z’n allen de tijd voor elkaar kunnen nemen. Lekker op zondag BBQ ’en, gezellige filmavonden, spelletjesdagen of urenlang Justdancen en lachen over de gekke liedjes en pasjes. Het is daarnaast ook fijn dat wij als jongerenraad meegenomen worden in de beleidsvorming tijdens deze crisis. Zo voelen wij ons als jongeren ook gehoord.

We zijn allemaal in deze situatie gegooid en ik heb er serieuze bewondering voor hoe iedereen ermee omgaat van jongere tot pedagogisch medewerker. We proberen er met z’n allen het beste van te maken, want normaal is nou eenmaal anders. Dus hoe het gaat als je niet meer thuis, maar op een groep woont? Het gaat goed ondanks alles.”

Geschreven door Lily, die hieronder één van haar creatieve kunstwerken laat zien.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram