Aanmelden

Groot tekort aan pleegouders in Twente

Soms hebben kinderen er op jonge leeftijd al een heel leven op zitten. Soms hebben kinderen iemand als jou nodig...  Elk jaar zijn er veel nieuwe pleeggezinnen nodig, zodat alle kinderen in Twente zo thuis mogelijk opgroeien. In de Week van de Pleegzorg van 1 november t/m 8 november 2023 vragen we (extra) aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen in Overijssel.

Geef een kind een thuis, zolang het nodig is.
Van Enschede tot Almelo, van Beuningen tot Westerhaar. In Twente zetten zo'n 600 pleeggezinnen zich in om te zorgen voor 700 kinderen. Voor deze kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Twente staat bekend om z'n 'noaberschap'. Omzien naar elkaar. Misschien heeft je buurmeisje, het vriendje van je zoon of het meisje van drie straten verderop een veilige plek nodig. Voor hen zoeken we gezinnen die stevig in hun schoenen staan. Echte doeners met gevoel voor humor. Of je nu 21 bent of 50-plus, je bent nodig! Geef een kind een thuis, zolang het nodig is.

Voor welke kinderen zoeken we een gezin? Lees hier verhalen van kinderen om een beeld te krijgen over welke kinderen het gaat.

Informatiebijeenkomst bijwonen

Hoe word je pleegouder? Tijdens de bijeenkomst hoor je alles wat je moet weten over pleegzorg en de route naar het pleegouderschap.

📍  De fysieke infoavonden vinden plaats op onze hoofdlocatie aan de Helene Mercierweg 5 in Hengelo.

⏱️ Aanvang 19.30 uur (om 19.15 uur staat de klaar) tot uiterlijk 21.30 uur.

🗓️ Data van de bijeenkomsten:

  • maandag 9 september 2024 (online)

Na aanmelding ontvang je meer praktische informatie. Aanmelden kan via pleegouders@jarabee.nl of direct via onderstaand formulier.

Naam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
E-mail
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Vraag / opmerking
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Zonder dit veld aan te vinken kunnen wij uw vraag niet behandelen. Overweeg ons te bellen
Zonder dit veld aan te vinken kunnen wij uw vraag niet behandelen. Overweeg ons te bellen

Benieuwd naar de ervaringen van pleegouders in Twente? Lees de verschillende ervaringsverhalen uit de regio.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram