Aanmelden
1515-0909

Jarabee gaat samenwerking aan met Jeugd ggz

Naast het bestaande samenwerkingsverband tussen Jarabee, Ambiq en Mediant is nu ook Jeugd ggz, onderdeel van de Dimence Groep, aangesloten bij de methode ‘Kinderen uit de Knel’. De samenwerking met Jeugd ggz zorgt er onder andere voor dat cliënten sneller en op de juiste plek geholpen kunnen worden.

Elkaar versterken

De vier organisaties kunnen elkaar op verschillende gebieden versterken. Zo zorgt het samenwerkingsverband ervoor dat er op veel verschillende facetten binnen de jeugdzorg expertise aanwezig is: iedere organisatie heeft haar eigen kennis en specialisme in huis. De aansluiting van Jeugd ggz maakt het mogelijk om grotere gebieden te bedienen en sneller te starten met de behandeling.

Ouderschap en scheiding

Voor een kind is goed contact met beide ouders van groot belang. Zeker in een situatie waar sprake is van een (v)echtscheiding. Ruim 3.000 kinderen per jaar worden in Nederland de dupe van een vechtscheiding. De strijd tussen de ouders is dan zo heftig dat het contact tussen het kind en (een van beide) ouders moeizaam verloopt. Voor kinderen heeft dit op latere leeftijd vaak ingrijpende gevolgen.

Kinderen uit de Knel

Een van de methoden die Jarabee aanbiedt om hulp te bieden bij scheiding is ‘Kinderen uit de Knel’. Het doel van deze methode is om de ouders nieuwe wegen te laten ontdekken om met conflicten om te gaan zodat de kinderen zich weer veilig kunnen voelen en zich op een juiste manier kunnen ontwikkelen.

Lees hier meer over de hulpvormen die Jarabee aanbiedt op het gebied van ouderschap en scheiding of bel voor informatie en advies naar 0900-5272233

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram