Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

website pleegouder worden3 kind  

Van Enschede tot Almelo, van Beuningen tot Westerhaar. In Twente zetten zo'n 600 pleeggezinnen zich in om te zorgen voor 700 kinderen. Voor deze kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Elk jaar zijn er veel nieuwe pleeggezinnen nodig, zodat alle kinderen in Twente zo thuis mogelijk opgroeien.

Twente staat bekend om z'n 'noaberschap'. Omzien naar elkaar. Misschien heeft je buurmeisje, het vriendje van je zoon of het meisje van drie straten verderop een veilige plek nodig. Voor hen zoeken we gezinnen die stevig in hun schoenen staan. Echte doeners met gevoel voor humor. Of je nu 21 bent of 50-plus, je bent nodig! Geef een kind een thuis, zolang het nodig is. 

Stel je vraag via WhatsApp

Wanneer je pleegzorg overweegt komen er veel vragen op je af. Heb je vragen over je persoonlijke situatie of een algemene vraag voordat je je aanmeld? Stuur gerust een WhatsApp bericht naar nummer: 06-86890507. We staan je graag te woord!

 

Aanmelden als pleegouder

Je hebt waarschijnlijk goed nagedacht of 'het pleegouderschap' iets voor jou/jullie is. Wanneer je onderstaand formulier invult, nemen we per e-mail contact met je op. In deze e-mail ontvang je informatie over de vervolgstappen om pleegouder te worden. Ook leggen we in een korte video uit wat je nog moet weten voordat je de procedure in gaat.

Aanmelden als (aspirant) pleegouder...

Verplicht veld.
We hebben je e-mailadres nodig om de informatie digitaal te kunnen verzenden.
Invalid Input
We hebben je toestemming nodig om je vraag te beantwoorden.
Invalid Input

Informatiebijeenkomst

Wil je liever eerst naar een informatiebijeenkomst? Dat kan natuurlijk ook! De informatiebijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). De bijeenkomsten vinden plaats in Hengelo aan de Helene Mercierweg 5. Meld je hiervoor aan door onderstaand formulier in te vullen. 

Data informatiebijeenkomsten:

Maandag 21 september 2020 (vol)

Maandag 19 oktober 2020 (vol)

Dinsdag 17 november 2020

Door het corona-virus kunnen we een beperkt aantal bezoekers per avond verwelkomen. Wil je niet zo lang wachten? Vraag digitale informatie aan: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of stuur een WhatsApp-bericht op nummer: 06-86890507. 

Opgeven voor een informatieavond...

Verplicht veld.
We hebben je e-mailadres nodig om de informatie digitaal te kunnen verzenden.
Invalid Input
We hebben je toestemming nodig om je vraag te beantwoorden.
Invalid Input
 

Meer informatie over pleegzorg

Pleegouder kun je voor langere tijd of één of meer weekenden per maand worden. Als koppel of single. Als je jong of oud bent. Hetero of homo. Wat telt, is dat je een veilige plek biedt en zorgzame aandacht geeft aan een kind wiens eigen ouders dat door omstandigheden (tijdelijk) niet kunnen. Uiteraard met de ondersteuning en betrokkenheid van Jarabee, Jeugdbescherming Overijssel en de ouders van het pleegkind. De belangrijkste voorwaarde is dat je als pleegouder(s) een stabiele leefsituatie kunt bieden.

Criteria voor het pleegouderschap

Naast de wettelijke voorwaarden (raadsverklaring en eventueel medische verklaring) voor het pleegouderschap hanteert Jarabee ook de landelijke kwaliteitscriteria voor het pleegouderschap. Op basis van zes criteria wordt besloten om al dan niet met pleegouders samen te (blijven) werken. Bekijk de zes criteria voor pleegouderschap.   

Ervaringsverhalen

Benieuwd naar de ervaringen van huidige pleegouders? Lees en luister dan naar verschillende ervaringsverhalen. 

preview website onderkant