Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

Pleegouder kun je voor langere tijd of één of meer weekenden per maand worden. Als koppel of single. Als je jong of oud bent. Hetero of homo. Wat telt, is dat je een veilige plek biedt en zorgzame aandacht geeft aan een kind wiens eigen ouders dat door omstandigheden (tijdelijk) niet kunnen. Uiteraard met de ondersteuning en betrokkenheid van Jarabee, Jeugdbescherming Overijssel en de ouders van het pleegkind. De belangrijkste voorwaarde is dat je als pleegouder(s) een stabiele leefsituatie kunt bieden. 

 

Verschillende varianten van pleegzorg

Soms is het voor een kind of jongere de beste oplossing om tijdelijk in een pleeggezin te wonen. Dat kan vier weken zijn, alleen de weekenden en vakanties of voor een langere periode. Sommige kinderen blijven bij hun pleeggezin wonen totdat ze meerderjarig zijn en op zichzelf gaan wonen. Als een kind of jongere bij familie of bekenden kan wonen waar het zich op zijn gemak voelt, heet dat netwerkpleegzorg. Netwerkpleegzorg heeft altijd de voorkeur. Pas als netwerkpleegzorg niet mogelijk is, kijkt Jarabee of er een geschikt pleeggezin is. Hierin zijn verschillende varianten mogelijk

Stappen voordat je pleegouder wordt

Pleegouder worden is een grote stap. Je neemt niet zomaar de beslissing om voor een pleegkind te zorgen. Daarom vragen we iedereen die overweegt pleegouder te worden eerst naar een informatiebijeenkomst te komen. In de informatiebijeenkomst leer je meer over het pleegouderschap. De eerste stap na de informatiebijeenkomst is het aanmelden als aspirant pleegouder. Voor de informatiebijeenkomst al meer lezen over pleegouderschap? Download de folder over pleegzorg

Criteria om pleegouder te worden

Naast de wettelijke voorwaarden (raadsverklaring en eventueel medische verklaring) voor pleegouderschap hanteert Jarabee ook de landelijke kwaliteitscriteria voor het pleegouderschap. Op basis van zes criteria wordt besloten om al dan niet met pleegouders samen te (blijven) werken. Bekijk de zes criteria voor pleegouderschap.  


Benieuwd naar de ervaringen van huidige pleegouders? Lees en luister dan naar verschillende ervaringsverhalen. 

Informatiebijeenkomsten

Kom vrijblijvend naar een informatiebijeenkomst bij Jarabee in Hengelo. De informatieavonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Meld je hiervoor aan door onderstaand formulier in te vullen. 

Data informatiebijeenkomsten:

Maandag 16 september 2019

Dinsdag 10 december 2019

Vrijblijvend naar een informatieavond

Verplicht veld.
We hebben je e-mailadres nodig om de informatie digitaal te kunnen verzenden.
Invalid Input
We hebben je toestemming nodig om je vraag te beantwoorden.
Invalid Input