Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

"Ik denk meteen aan een leerling uit mijn klas. Hij zit overal met z’n gedachten, maar niet op school. Nu ik dit hoor vraag ik me af of hij wel ADHD heeft of misschien toch een trauma?" Zo vertelde een deelnemer van de training 'Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen'.

De training 'Zorgen voor getraumatiseerde kinderen' richt zich op gezinshuisouders en professionals die pleegouders ondersteunen. Opvoeden met kennis van trauma vergroot het gevoel van een getraumatiseerd kind dat hij of zij de moeite waard is en vergroot zijn of haar gevoel van veiligheid. Leer in een aantal dagdelen getraumatiseerde kinderen te begeleiden in het veranderen van disfunctionele opvattingen en gedrag, zodat ze weer toekomen aan ontwikkelen.

Khalid is 8 jaar. Zijn ouders zijn gescheiden en proberen hem te laten kiezen tussen één van hen. Khalid is snel boos en doet vaak grotere kinderen na. Hij kan op dit moment niet thuis wonen. Het is onzeker of hij in de toekomst weer bij mama of papa kan wonen. 

Onze missie is dat kinderen en jongeren zich zo optimaal kunnen ontwikkelen. Complexe vraagstukken in een gezin kunnen de ontwikkeling van het kind of jongere in de weg staan.