Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

Stap mee met de Twentse aspirant pleegouders en weet hoe zij op hun taak worden voorbereid.

thumbnail

In de kennissessie pleegzorg nemen we je mee -in een mini-uitvoering- van de STAP-training. Leer meer over het matchingstraject. Over de lastige rol van pleegouders bij de bezoekregeling tussen kind en ouders. En over loyaliteit: hoe is dat voor een pleegkind? Je maakt (digitaal) kennis met een aantal pleeggezinnen van Jarabee.

Ongeveer 400 Twentse pleegkinderen wonen in een bestandspleeggezin. Zij bieden het 'gewone gezinsleven' aan een voor hen onbekend kind dat (tijdelijk) niet thuis kan wonen en ook niet opgevangen kan worden in zijn of haar netwerk. Bestandspleeggezinnen beginnen aan pleegzorg vanuit betrokkenheid. Een pittige klus. Daarom worden bestandspleegouders uitgebreid gescreend en getraind, voordat ze starten met hun eerste plaatsing als beginnend pleegouder. Deze training wordt de STAP genoemd. 

Voor wie?

De training is voor iedereen die in zijn/haar werk direct of indirect te maken heeft met pleegkinderen en/of pleeggezinnen. Voor wijkcoaches, jeugdbeschermers, medewerkers van de gemeenten en overig geïnteresseerden.

Datum:    donderdag 6 december 2018
Tijd:        van 09.30 uur tot 11.30 uur
Locatie:   Hoofdgebouw Jarabee, Helene Mercierweg 5 te Hengelo

Aanmelden

Meld je voor donderdag 29 november aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onder vermelding van 'mini-stap'.