Aanmelden
De Mercier is een crisisgroep waar jongeren tijdelijk verblijven die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. 

De doelgroep aan de Mercier is uiteenlopend. Het zijn jongeren die verstandelijk goed mee kunnen komen maar vastlopen op bijvoorbeeld: gedragsproblemen (zowel internaliserend als externaliserend), autisme, borderline, PTSS, hechtingsproblematiek.  De jongeren zijn tussen de 13 en 18 jaar en verblijven 28 dagen bij ons, met een mogelijkheid tot overbrugging van 3 maanden. We proberen de jongeren rust en structuur te bieden. Samen met de ambulant hulpverlener, gedragswetenschapper en de groep schrijven we een observatie en komen we uiteindelijk tot een gezamenlijk plan om te werken aan terugkeer naar huis of, als dit niet mogelijk is, een vervolgplek.  

We werken volgens de methode van Geweldloos Verzet en Gezin Centraal. Ook werken wij nauw samen met ouders, gemeente, eventuele voogden en we houden de lijntjes kort met school. Voor jongeren die al wat meer toe zijn aan zelfstandigheid hebben wij ook een ruimte ingericht voor zelfstandigheidstraining. Hierbij krijgt de jongere meer verantwoordelijkheid bijvoorbeeld door voor zichzelf te koken.  De groepssamenstelling kan wekelijks wisselen en daardoor ook de groepsdynamiek.

Je werkzaamheden

Je leert o.a. hoe je methodisch werkt, oplossingsgericht werkt, intensief samenwerkt met externen en het gezin en kennis vergaart van verschillende problematieken. Ben jij op zoek naar een uitdagende stage in de 24 uurs zorg en wil jij het beste uit jongeren en hun gezinnen halen? Dan is de Mercier wellicht een plek voor jou.

Ik wil me aanmelden voor een stage bij Jarabee

Stuur je brief en CV naar stage@jarabee.nl. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en in welke werksoort en locatie je geïnteresseerd bent (eerste en tweede voorkeur). 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram