Aanmelden

Twents steunpunt en opleiding

Jarabee is het Twentse Steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). Dit betekent dat Jarabee opleidingen en (her) certificeringen verzorgt. Én vraagbaak is voor alle vragen omtrent video-hometraining en video-interactiebegeleiding in de regio. Op dit moment hebben we 1 opleidingscoördinator en 13 gecertificeerde trainers in huis.

Jarabee biedt de opleidingen voor VHT’er en VIB’er aan voor professionals in de werkvelden onderwijs, welzijn, zorg en hulpverlening. Wil je alleen de VIB- óf VIB G-opleiding volgen, dan is maatwerk mogelijk.

VHT/VIB opleiding

De opleidingen VHT en VIB worden gegeven aan professionals die in de gelegenheid zijn om de methodiek in te zetten binnen hun organisatie of vanuit hun eigen praktijk. Na afronding van de opleiding kunnen professionals de methodiek zelfstandig uitvoeren in gezinnen met uiteenlopende problematiek.

Houd de kennis op peil

Samen met de professional stemmen we af hoe de opleiding wordt vorm gegeven. De opleiding voor VHT en VIB zijn op hbo+ niveau. De vereiste vooropleiding is hbo of mbo+ denkniveau met aantoonbare werkervaring. De gemiddelde opleidingsduur is 1,5 jaar. Een groot deel van de opleiding is onder werktijd te volgen, omdat de methodiek direct professioneel wordt ingezet.

Het VHT/VIB-certificaat is drie jaar geldig. In die tijd moet men één keer per jaar supervisie aanvragen bij de opleider. Ook moet twee keer per jaar een bijeenkomst van de Werk-Ontwikkelingskring worden gevolgd. Dit is belangrijk om aan kwaliteitsborging te doen en het niveau van de gecertificeerde professional op peil te houden. Jarabee organiseert meerdere keren per jaar een Werk Ontwikkeling Kring (WOK). Bekijk hier de WOK-data voor 2023. Bekijk hier de WOK-data voor 2024.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in een opleiding VHT of VIB? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met onze opleidingscoördinator Helga Oude Hendriksman via houdehendriksman@jarabee.nl of 074-2561900.

Groei via beelden zichtbaar maken

"Mijn motivatie om deze opleiding te volgen was om via beelden de ouders te laten zien hoe zij met hun kinderen omgaan en hun groei zichtbaar te maken. Om te leren op een positieve manier naar zichzelf te kijken en hiervan te leren. En dat is gelukt!"

Margreth de Jong - Begeleider RIBW

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram