Aanmelden

Scholing voor pleegouders

Als je net gestart bent of als je al een tijdje pleegouder bent, is en blijft ondersteuning in de vorm van bijscholing prettig. Niet alleen om kennis op te doen, maar ook om ervaringen uit te wisselen met andere pleegouders. Daarom organiseert Jarabee regelmatig workshops en trainingen over diverse pleegzorg-onderwerpen.

Programma: praktische workshops en trainingen 2023

Hieronder vind je het programma voor 2023. Aanmelden kan via pleegouders@jarabee.nl.

Training Trauma

Donderdag 29 juni, 6 en 13 juli 2023 van 9.30 uur (vanaf 09.15 uur inloop met koffie/thee) tot uiterlijk om 12.00 uur.

Let op: Het programma is een geheel; het is niet mogelijk losse avonden te volgen.   

Pleegdochter Shelley is net 13 jaar geworden. Ze woont sinds haar 8e bij pleegouders en hun twee jonge kinderen van 5 en 8 jaar. Problemen stapelen zich op: Shelley gaat haar eigen gang. Ze luistert niet en veroorzaakt overal conflicten. Ze is al eens opgepakt voor winkeldiefstal. Aanvankelijk een meegaand meisje: vriendelijk en onopvallend. Op dit moment zijn er overal problemen: Ze liegt en fantaseert op school en thuis. Ook vriendinnen heeft ze niet. Ze maakt nauwelijks contact met leeftijdsgenoten. In het gezin heeft ze de andere kinderen wel eens geslagen. Aan tafel is ze stil en teruggetrokken. Ze lijkt voortdurend op haar hoede en komt zenuwachtig over. Voor de vorm zegt ze soms 'sorry', omdat het moet.

In greep uit de onderwerpen tijdens de training:

  • Wat gebeurt er in het brein van het getraumatiseerde kind? 
  • Wat merken we daarvan in ons pleeggezin? 
  • Wat doen deze overtuigingen met ons als pleegouders? 
  • Wat kunnen we doen?

We gaan oefenen en leren welke houding en aanpak helpend zijn om te zorgen voor getraumatiseerde kinderen.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram