Aanmelden

Scholing voor pleegouders

Als je net gestart bent of als je al een tijdje pleegouder bent, is en blijft ondersteuning in de vorm van bijscholing prettig. Niet alleen om kennis op te doen, maar ook om ervaringen uit te wisselen met andere pleegouders. Daarom organiseert Jarabee regelmatig workshops en trainingen over diverse pleegzorg-onderwerpen.

Programma: praktische workshops en trainingen 2023

Hieronder vind je het programma voor 2023. Aanmelden kan via pleegouders@jarabee.nl.

  • Op maandag 20 november 2023 is er een workshop Social Media van 19.30 uur -22.00 uur.
  • Op dinsdagochtend 9 en 16 januari 2024 is er een training Hechting van 9.30 uur -12.00 uur.

 

Workshop Social Media, maandag 20 november 2023, 19.30 uur

Evi is 14 jaar en woont nu 4 maanden in een  pleeggezin. Vanaf dag een zien pleegouders dat ze de hele dag rondloopt met haar telefoon in haar hand. Elke avond is het strijd, want ze wil absoluut niet zonder telefoon naar bed. Wat Evi precies uitspookt met haar telefoon weten pleegouders niet precies. Evi heeft meerdere accounts op Instagram, Snapchat, BeReal en is continu bezig met het bijhouden van alle berichten. Bang om wat te missen en buitengesloten te worden. Evi volgt veel influencers en besteedt uren aan het maken van ‘perfecte’ selfies op haar slaapkamer. Op een avond is Evi ineens helemaal overstuur. Er blijken naaktfoto’s van haar uitgelekt te zijn en ze worden rondgestuurd via diverse social media kanalen.

Wat houdt (pleeg)kinderen/jongeren anno 2023 bezig op social media? Zeggen de termen vloggen, bingewatchen en tik-tok je iets? Onze (pleeg)kinderen behoren tot de 'generatie swipe': een generatie die volledig online opgroeit met hun smartphone altijd paraat. Internet is net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Social media heeft tal van mogelijkheden: muziek luisteren, appen, gamen, enzovoort. Bovendien is het tegenwoordig de manier om sociale contacten te maken en te onderhouden. Tegelijkertijd zijn er ook de nodige risico’s en komen termen als sexting, flaming en cyberpesten voorbij.

Aan pleegouders de belangrijke taak om hun pleegkind mediawijs te maken. Maar hoe? Is het wijs om te begrenzen en te contoleren? Of is vertrouwen belangrijk en leren ze door te experimenteren? Op de hoogte blijven over social media is in ieder geval een must. Na het volgen van deze workshop ben je helemaal op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van social media. We geven antwoord op bovenstaande vragen en geven ruimte voor eigen casuïstiek.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram