Aanmelden

Maak kennis met Yolanda...

Pleegzorg is voor ons een goede keus geweest! Ik ben Yolanda en samen met mijn man zijn wij sinds bijna 8 jaar de trotse pleegouders van een heel energiek en ondernemend jongentje, nu 9 jaar oud. Hij houdt van de natuur en van koken, wil later boswachter worden en heeft als bijbaantje het oppassen op de kippen van de buren!

Vanzelfsprekende keuze

We hebben zelf geen kinderen, maar we waren al wel bekend met pleeg- en adoptiezorg door familie en vrienden. Omdat we ervan overtuigd waren dat er bij ons in de huishouding ruimte, tijd en liefde genoeg was voor één of meerdere kinderen, was de keuze voor een pleegkind eigenlijk vanzelfsprekend voor ons.

Voor het geluk van het kind

Naast het feit dat je natuurlijk aan elkaar moet wennen en je leven anders in moet delen, komt er bij een pleegkind een heel scala aan regels en instanties kijken. Bovendien krijg je de biologische ouders er ook gewoon ‘bij’. Dat is niet altijd gemakkelijk en vraagt om veel geduld. Als je dan ziet dat er een gelukkige en vrolijke jongen rondloopt, maakt dat veel goed. Wij weten het nog steeds zeker: pleegzorg is voor ons een goede keus geweest!

De POR

Ik ben 4 jaar geleden tijdens een training van Jarabee gevraagd of ik interesse had in de POR. Ik ben ervan overtuigd dat pleegouders met elkaar veel meer kunnen bereiken, elkaar kunnen steunen en met hun ervaring Jarabee van nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom heb ik ja gezegd. Van gesprekken met gemeentes tot overleggen met plaatsers: het is een intensieve, maar ook leerzame taak die ik met veel plezier vervul. Als het jou ook wat lijkt om bij de POR te komen: er kunnen altijd nog mensen bij!

Mocht je vragen hebben of gewoon een keer je verhaal willen delen, dan kun je mij via de POR, jarabee.por@outlook.com , bereiken.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram