Aanmelden

Gezinshuisouders

Ruim 44.000 kinderen in Nederland kunnen niet thuis wonen, omdat er problemen zijn in hun gezin. Bijna 2.000 van deze kinderen hebben intensieve, professionele zorg nodig. Het beste ontwikkelingsperspectief voor déze kinderen is opvang in het gezin van een professionele hulpverlener: een gezinshuisouder. In Twente is een groot tekort aan gezinshuisouders.

Kinderen met complexe problematiek hebben baat bij een gezinssituatie die veilig en stabiel is. In opdracht van Jarabee en andere zorgaanbieders werft Gezinshuis.com gezinshuisouders in heel Nederland.

Opgroeien in een gezin

Als het thuis niet meer gaat, kan een kind uithuisgeplaatst worden. Het beste alternatief is dan om op te groeien in een gezin. Door middel van het gewone leven in een gezin is het mogelijk om weer een basisgevoel van veiligheid te ervaren. En om volop mee te doen in de maatschappij en zo zelfvertrouwen op te bouwen. In een gezinshuis wonen gemiddeld 3 tot 6 uithuisgeplaatste kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. In een normaal huis in een gewone buurt. De ouders zijn de vaste opvoeders, vormen de vaste basis. Ze bieden naast veiligheid en rust ook een professionele begeleiding. Ze zijn er 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dit is dan ook het grote verschil met pleegouders en een leefgroep.

Hoe word je gezinshuisouder?

In een gezinshuis woon je op je werk. Natuurlijk zijn er momenten voor jezelf, maar het is zeker geen gewone baan in de zorg.

De onderneming die gezinshuis heet

In de serre van de familie Rikhof in Saasveld heerst een rustige sfeer. Niets wijst erop dat dit een gezinshuis is waar 6 pleegkinderen, 3 jongens en 3 meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar opgroeien. “Schijn bedriegt”, zo leggen Monique en Wilfried uit, “Het is hier altijd druk."

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram