Aanmelden
1616-1111

Open je ogen voor kindermishandeling

Blauwe plekken, een slecht gebit, een onverzorgd uiterlijk, een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. En nog veel vaker is het niet zo zichtbaar. Tijdens deze Week tegen Kindermishandeling vragen wij je aandacht voor het nog steeds veel te hoge aantal kinderen dat opgroeit in een onveilige gezinssituatie. Jaarlijks worden in Nederland circa 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is dus gemiddeld 1 kind per klas.

Jaarlijks sterven er nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. In de week tegen kindermishandeling (16-22 november) vragen we hier extra aandacht voor. Met jouw oplettendheid kun je voor deze kinderen het verschil maken. Durf het te zien. Heb je vermoedens van kindermishandeling? Twijfel niet maar kom in actie! Bel 0800 2000 of chat via de website Veiligthuis.nl. Het is gratis en anoniem.

30 verhalen over wat helpt

Vorig jaar was het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Op de site weektegenkindermishandeling.nl zijn daarom 30 persoonlijke verhalen gedeeld die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen. Lees de verhalen om te bekijken wat we hier van kunnen leren en hoe we inzichten optimaal kunnen benutten. Bekijk hier naar de verhalen. 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram