Aanmelden
2626-1010

Tweede thuis gezocht voor pleegkinderen!

Kom naar de bijeenkomst op 1 november vanaf 19.00 uur in Het Punt in Vroomshoop. We vertellen hier meer over pleegzorg .

In de eerste week van november is het de Week van de Pleegzorg. Dan liggen er 36 deurmatten op het Manitobaplein in Vriezenveen op de stoep. Ze staan symbool voor de evenzovele pleeggezinnen die gezocht worden in Twente voor kinderen die dat hard nodig hebben. In die week liggen er overigens deurmatten door het héle land, want in heel Nederland wordt voor bijna 600 pleegkinderen een warme plek gezocht om op te groeien.

Het tekort aan pleeggezinnen is schrijnend, en daarom is deze actie noodzakelijk. Met 36 nieuwe pleeggezinnen in Twente kunnen we deze kinderen een kans bieden om in hun eigen omgeving op te groeien. Maar ook om op hun eigen school te blijven, lid te blijven van hun sportclub en eenvoudig met vriendjes te kunnen afspreken. Om hier aandacht voor te vragen organiseren Jarabee en de gemeente Twenterand op woensdag 1 november een bijeenkomst van 18.30 tot 20.30 uur over pleegzorg. Deze bijeenkomst vindt plaats in de theaterzaal van Het Punt in Vroomshoop.

Aanmelden

De bijeenkomst staat in het teken van verbinden en het delen van ervaringen. Er zijn ervaringssprekers die hun persoonlijke pleegzorgverhaal delen, de wethouder van Twenterand en de bestuurder van Jarabee zijn ook aanwezig. Pleeggezinnen zijn van harte welkom, ook om hun ervaringen te delen. Geïnteresseerden die meer willen weten over pleegzorg en deel willen nemen aan de bijeenkomst, kunnen zich aanmelden via pleegzorg@jarabee.nl.

 

Lees het Pleegzorg magazine voor meer informatie en laat je inspireren door ervaringsverhalen

 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram