Aanmelden
2828-1212

Stichting Kinderpostzegels steunt pleeggezin

Een pleeggezin uit Enter ontvangt 5.000,- van Stichting Kinderpostzegels om slaapkamers op zolder te kunnen realiseren voor de opvang van pleegkinderen.

Zes jaar geleden is het gezin gestart met pleegzorg. Nadat ze gestart waren, wisten ze vrij snel dat ze graag nog meer kinderen een plek wilden geven binnen hun gezin. Op dit moment hebben ze twee pleegkinderen die langdurig bij het gezin blijven en vier eigen kinderen. Daarnaast woont er een crisispleegkind in het gezin. Voor haar wordt nu bekeken wat de beste plek is voor haar om te wonen. ‘We zijn een warm en hecht gezin en de pleegkinderen horen er echt bij. Ze worden opgevangen met veel liefde. Ook onze eigen kinderen vinden het fijn dat de pleegkinderen er zijn. Het onderscheid tussen ‘eigen kinderen’ en ‘pleegkinderen’ wordt bij ons thuis helemaal niet gemaakt.’ vertelt pleegmoeder.

Huis en hart

Pleegzorgbegeleidster Irma beschrijft de familie als: ‘een gezin waar de pleegkinderen mogen zijn wie ze zijn en waar ze ervaren de moeite waard te zijn.’ De familie zou graag nog meer kinderen deze fijne plek bieden om op te groeien. Het liefst voor langere tijd. De pleegouders hebben gemerkt dat de kinderen het erg lastig vinden als een pleegkind na een tijd weer vertrekt uit het gezin. ‘Een langdurige plaatsing past beter in ons gezin, maar we kunnen van tevoren nooit weten hoe het loopt. Het belang van het kind blijft natuurlijk voorop staan, ook als dat betekent dat deze beter terug naar huis of naar een ander gezin kan.’

Om mogelijk nog meer kinderen te helpen en een veilige plek te bieden, is de familie gestart met het verbouwen van de zolder om daar twee of drie mooie slaapkamers te creëren voor de opvang van pleegkinderen. Met behulp van de bijdrage van Stichting Kinderpostzegels, zijn deze extra slaapkamers inmiddels bijna gerealiseerd. De oudste pleegdochter van tien gaat op één van deze nieuwe kamers slapen: ’Ze is al druk bezig met het uitzoeken welke kleur haar muren en vloer moeten worden.’ Het gezin is erg blij dat ze de verbouwing met deze hulp hebben kunnen uitvoeren.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram