Aanmelden
2727-0404

Preventieactie: gedrogeerd en dan?

Op donderdag 26 april vond tijdens het Kingsnight Festival Enschede een geheime preventieactiviteit van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente plaats.

Met deze preventieactiviteit wil het meldpunt jongeren bewust maken van de risico’s om gedrogeerd te worden tijdens het uitgaan en de kans op misbruik door o.a. loverboys. Helaas hoort het meldpunt steeds vaker van slachtoffers dat loverboys drogeren om meiden en jongens snel tot slachtoffer te maken.

Gedrogeerd en dan?

Op het Kingnight Festival waren preventiewerkers van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente actief en probeerden jongeren munten in hun glazen te gooien. Op de munten stond de tekst “gedrogeerd en dan?”. De reactie van de jongere werd afgewacht en vervolgens gaf de preventiewerker aan dat het om een actie ging gericht op het vergroten van eigen veiligheid tijdens het uitgaan en het belang daarvan. Jongeren werd de vraag gesteld of zij weten wat de risico’s van drogeren zijn. Er werden vragen gesteld als hoe denk je na over je eigen veiligheid tijdens het uitgaan. Wat doe je om je eigen veiligheid te regelen? Wie haalt het drinken? Jij en je vrienden? Neem je drankjes aan van mensen die je niet kent? Laat je je glas onbeheerd achter? Letten jij en je vrienden op elkaar? Of ga je vaak alleen uit? Samen uit, samen thuis?

Bekijk dit filmpje om te zien hoe makkelijk drogeren kan plaatsvinden.

Weerbaarheid tijdens uitgaan

Met de actie hoopt het meldpunt een bijdrage te leveren aan de weerbaarheid van jongeren en bewustwording van de risico's tijdens het uitgaan!

Het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente is een samenwerking van verschillende organisatie in Twente, zoals Gemeente Enschede, wijkteams Enschede, Ambiq, Jarabee, Tactus, Politie, Alifa en Comensha.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram