Aanmelden
2222-0101

Onderzoek: geweld in de pleegzorg

Commissie De Winter doet op verzoek van de regering onderzoek naar geweld in de jeugdzorg vanaf 1945 tot nu.

Zij willen antwoord op drie vragen:

  1. Wat heeft er aan geweld plaatsgevonden in de jeugdzorg?
  2. Hoe heeft het kunnen gebeuren?
  3. Hoe werd het door kinderen ervaren en welke invloed had het op hun latere leven?

De Commissie doet onderzoek in verschillende sectoren van de jeugdzorg. Pleegzorg wordt onderzocht door een team aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzoeken onder andere de ervaringen van ex-pleegkinderen die te maken hebben gehad met geweld in de pleegzorg. Het onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in geweld in de pleegzorg en geweld in de toekomst te voorkomen.

Ervaringen delen

De Rijksuniversiteit Groningen komt graag in contact met meerderjarige ex-pleegkinderen, die open staan voor een interview en een korte vragenlijst willen invullen. In een persoonlijk gesprek van ongeveer 1 à 2 uur gaan ze dieper in op de ervaringen. Alle onderzoekers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en garanderen de privacy van de deelnemers. Ben jij 18 jaar of ouder en heb je geweld in de pleegzorg meegemaakt? Wil je je verhaal vertrouwelijk delen? Mail dan naar geweldpleegzorg@rug.nl . Aanmelden kan tot 1 maart 2018. Ook voor meer informatie kun je mailen naar bovengenoemd adres of kijk eens op www.commissiegeweldjeugdzorg.nl.

Meer informatie over pleegzorg.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram