Aanmelden
1313-0909

Lisa (12) helpt pleegouders werven in Twente

Lisa kan niet thuis oproeien en heeft geen familie bij wie ze kan wonen. Hoe reageren voorbijgangers wanneer zij vraagt of ze bij hen mag wonen? We maakten deze video op een zaterdagmorgen* op het Van Heekplein in Enschede. Spannend, want hoe reageren mensen op Lisa? Binnen een uur hadden we al tal van hartverwarmende reacties.

Lisa is 12 jaar en woont bij haar vader en moeder in Enschede. We hebben Lisa gevraagd als actrice. Ze wilde meteen meewerken aan het filmpje om pleegouders te vinden.

We zoeken pleegouders voor kinderen zoals Lisa

Lisa staat symbool voor kinderen in Twente die niet thuis kunnen opgroeien. Pleegkinderen zijn gewone kinderen, maar wel kinderen die veel hebben meegemaakt. Elk kind is anders en heeft zijn eigen redenen om in een pleeggezin te wonen. Bijvoorbeeld omdat de ouders de opvoeding niet aan kunnen door persoonlijke problemen, ernstige financiële problemen of verslavingsproblemen. Of omdat het gedrag van het kind zo moeilijk is, dat de ouders het niet aan kunnen. Elk kind heeft zijn eigen levensverhaal.

Als een kind uit huis wordt geplaatst, wordt er altijd eerst binnen het netwerk van het gezin gekeken of opvang mogelijk is. Bijvoorbeeld bij familie, of mensen van de school of sportclub. Lukt dat niet, dan biedt een pleeggezin de beste oplossing.

Hoe word je pleegouder? Kom naar de informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst hoor je alles wat je moet weten over pleegzorg en de route naar het pleegouderschap. Je kunt zelf kiezen of je online of fysiek de avond bijwoont. De eerstvolgende fysieke bijeenkomst is op donderdag 30 september om 19.30 uur in Hengelo. Meld je hier aan.

*het filmpje is vóór corona gemaakt.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram