Aanmelden
2929-1010

Landelijke Week van de Pleegzorg

Van 31 oktober tot en met 7 november vindt de vierde landelijke Week van de Pleegzorg plaats. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Ook in Twente is er een tekort aan pleegouders en daarom organiseren we diverse activiteiten.

Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Twentse sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. Kijk hier voor meer informatie en de twee varianten spandoeken. Al 17 Twentse sportverenigingen stelden hun sporthekken beschikbaar.

Aftrap woensdag 31 oktober

In Twente trappen we de Week van de Pleegzorg letterlijk af in het Polman Stadion in Almelo. Tijdens de bekerwedstrijd Heracles – Vitesse op woensdagavond 31 oktober is er aandacht voor pleegzorg. Kinderen van pleegouders en pleegkinderen zijn vlaggendragers en wedstrijdbaldragers. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt informatie over pleegzorg gegeven.

In gesprek

Wethouders uit Twente kunnen een bezoek brengen aan pleeggezinnen in hun eigen gemeente. Wat maakt pleegouderschap waardevol? Waar lopen pleegouders tegen aan? Ook is het mogelijk voor belangstellenden om vragen te stellen aan een pleegouder in Twente. Hoe is het eigenlijk om pleegouder te zijn? Pleegouders staan je graag te woord om hun twijfels en/of vragen te beantwoorden. Bel naar 074-2561900 of mail naar pleegouders@jarabee.nl als je hiervoor interesse hebt.

Naar de film

Tot slot wordt in samenwerking met Cinementaal het familiedrama Summer 1993 (Spanje, 2017) getoond. De film richt zich op de onbekende wereld waarin de zesjarige Frida terecht komt als haar ouders overlijden aan een, toen nog, onbekend en mysterieus virus. Frida moet een plek verwerven in een nieuw gezin en krijgt het gevoel dat ze op de tweede plaats komt. De film wordt ingeleid door Aafke Kokkeler, leercoach pleegzorg bij Jarabee. In haar inleiding zal Aafke het belang van pleegzorg toelichten. Belangstellenden zijn 8 november van harte welkom bij Concordia, Oude Markt 15 in Enschede. Aanvang van de film is 10.00 uur. Reserveren is mogelijk door te bellen met 053-4300999 of via www.concordia.nl.

Wil je zelf graag meer informatie over pleegzorg? Meld je dan vrijblijvend aan voor de informatieavond over pleegzorg op dinsdag 11 december door te mailen naar pleegouders@jarabee.nl of bezoek de website.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram