Aanmelden
2525-1111

Landelijke Week tegen Kindermishandeling

Van 19 tot en met 25 november is de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling. Het thema van de Week is dit jaar: 'Ik maak het verschil'. Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. In de Week tegen Kindermishandeling zijn er in het hele land activiteiten om duidelijk te maken wat je kunt doen. Vanuit het JAM-verband doet Jarabee ook mee aan enkele activiteiten in de regio Twente.

Flyer en ansichtkaart

Jarabee, Ambiq en Mediant (JAM) hebben speciaal voor de Week tegen Kindermishandeling een flyer en ansichtkaart ontwikkeld over kindermishandeling. Gedragswetenschapper bij Jarabee en aandachtfunctionaris kindermishandeling Marije Kuipers: "Deze flyers en kaarten verspreiden we volgende week over onze locaties. Er staan praktische tips voor hulpverleners op over hoe je gesprekken kan aangaan met kinderen en ouders bij vermoedens van mishandeling, maar ook risicofactoren. Het is zo belangrijk dat je bij vermoedens van kindermishandeling snel handelt. Met vroeg ingrijpen voorkom je veel leed."

Werkconferentie 'Opgroeien in Veiligheid'

De Regionale Werkconferentie 'Opgroeien in Veiligheid' vindt plaats op maandag 19 november a.s. van 12.30 tot 17.00 uur, locatie Prismare in Enschede. De werkconferentie wordt geopend door de nieuwe districtschef van Politie Twente Karlijn Baalman. De gastsprekers zijn Sander van Arum en Francien Lamers, daarnaast zijn er diverse interessante workshops te volgen. Jarabee heeft vanuit het JAM-verband meegedacht over de invulling van de conferentie. Aafke Kokkeler en Niki Dolstra verzorgen namens Jarabee de workshop 'Het getraumatiseerde kind, veilig zijn versus niet veilig voelen' aan te bieden. Aanmelden voor de werkconferentie is gratis en kan door het invullen van dit formulier.

Ontbijt jonge moeders

Op dinsdag 20 november organiseert Pro Jonge Moeders samen met Alifa om 9.30 uur een ontbijtactiviteit voor jonge moeders en hun kind(eren) in wijkcentrum De Roef in Enschede. Aanleiding is het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind dat op 20 november 1989 unaniem door de VN werd aangenomen. Het verdrag gaat over veel onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, zo ook over mishandeling. Na het ontbijt gaan de kinderen iets leuks knutselen, waarmee ze de wensen van Enschedese kinderen onder de aandacht brengen. Het knutselwerk wordt op een later moment overhandigd aan de gemeente.

Naar de film

In samenwerking met Cinementaal en Filmhuis Borne wordt woensdag 21 november de film The Florida Project (VS, 2017) getoond. De inleiding van de film wordt voorbereid door een samenwerking van twee gedragswetenschappers van Jarabee en Ambiq en een GZ-psycholoog van Mediant (JAM-verband). Namens Jarabee is Marije Kuipers aanwezig. De sprekers zullen, al verbinding makend met de film, de gevolgen van opvoedingsstijl en mishandeling toelichten. The Florida Project gaat over Halley en haar dochtertje Moonee, ze bewonen een motelkamer in de schaduw van Disney World, Florida. Door de ogen van de goedgebekte 6-jarige Moonee is die armoedige omgeving niet treurig: de strook aan goedkope motels en talrijke fastfoodketens is kleurrijk en avontuurlijk. Jonge moeder Halley heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en probeert op allerlei manieren iets bij te verdienen. Dit trekt de aandacht van de kinderbescherming… Belangstellenden zijn 21 november van harte welkom bij Filmhuis Borne. Aanvang van de film is 19.30 uur, een ticket kost 8 euro. Reserveren: Kulturhus Borne, T: 074 2667200 of via de website www.kulturhusborne.nl.

Expertiseteam

Jarabee beschikt over een expertiseteam rondom veiligheid. Drie gedragswetenschappers vormen samen het expertiseteam KSH - Kindermishandeling, seksualiteit en huiselijk geweld. Dit team is specialist op het gebied van veiligheid rondom kinderen en jongeren en blijft zich ontwikkelen. Meer weten? Klik hier.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram