Aanmelden
2626-0101

Kinderen vertellen openhartig over scheiding ouders

Ieder jaar krijgen 70.000 kinderen in Nederland te horen dat hun ouders gaan scheiden. Niet leuk. Daarom maakte het Klokhuis een televisieprogramma speciaal voor kinderen.

In 4 afleveringen vertellen kinderen openhartig over de scheiding van hun ouders en hoe ze zich voelen. Het programma is op 19 januari gestart. In een reeks van vier afleveringen worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het daadwerkelijke uit elkaar gaan
  • Vechtscheiding
  • De rechtbank
  • Hulp

Scheiden: Uit elkaar

19 januari - Soms besluiten ouders om uit elkaar te gaan. Ze wonen niet meer samen en krijgen nieuwe liefdes. Voor kinderen is dat niet fijn. Maurice praat met kinderen van wie de ouders zijn gescheiden.

Bekijk de uitzending hier

Vechtscheiding

26 januari - Als je ouders scheiden, kan het zijn dat ze veel ruzie maken en dat dit maar niet ophoudt. Per jaar krijgen duizenden kinderen te maken met een vechtscheiding. Hoe is het om dit als kind mee te maken en wat kun je er aan doen?

Bekijk de uitzending hier

De Rechtbank

2 februari - Als je ouders gaan scheiden, moeten ze afspreken bij wie je bijvoorbeeld gaat wonen en uiteindelijk moet de rechter deze afspraken goedkeuren. Als kind mag je ook jouw mening aan de rechter vertellen. Dat kan met een brief, maar ook door langs te komen bij de rechtbank.

Bekijk de uitzending hier

Hulp

9 februari - Voor kinderen is het heel heftig als hun ouders gaan scheiden. Vaak denken kinderen dat het hun schuld is, dat ze moeten kiezen tussen hun ouders, schamen ze zich ervoor en hopen dat hun ouders weer bij elkaar komen. En bij een vechtscheiding blijven de ruzies doorgaan.

Bekijk de uitzending hier

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram