Aanmelden
1919-0404

Kennissessie beroepsvereniging BPSW

Op 20 april vindt er van 16.00 tot 17.30 uur een kennissessie bij Jarabee plaats van de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).

De sessie is interessant voor alle professionals die zich, naast de inhoud van het werk met jeugdigen en gezinnen, ook interesseren voor het beroep en de context van het beroep. Jarabee vindt de professionele ontwikkeling van het werkveld erg belangrijk en stelt daarom graag een ruimte ter beschikking. Aanmelden voor deze bijeenkomst is nog mogelijk.

Professionals in de jeugdzorg weten als geen ander dat deze praktijk uitermate complex is, en dat de uitkomst van hulpverleningsprocessen vaak onvoorspelbaar is. Niet alleen het werk is complex, door allerlei verschuivingen in het jeugddomein is ook de context van het werk sterk aan verandering onderhevig. In de kennissessie wordt ingegaan op het wezenlijk normatieve karakter van werken in de jeugdzorg. Met behulp van een kompasmodel wordt gekeken naar de professional die in een samenspel van allerlei krachten zijn werk doet. Een van die krachten is de BPSW. Wat zijn de verschillen tussen een register, een vakbond en een beroepsvereniging? En met welke thema’s houdt de beroepsvereniging zich bezig? Meer informatie over de beroepsvereniging vind je op www.nvmw.nl.

Professionals uit de jeugdzorg zijn op 20 april van 16.00 tot 17.30 uur welkom aan de Helene Mercierweg 5 in Hengelo. Aanmelden kan tot donderdag 20 april 12.00 uur via academie@jarabee.nl.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram