Aanmelden
2020-0505

Jarabee Rent Mee met de FBK Dubbele Mijl

De jongeren van Jarabee trainen onder begeleiding van Twente Atletiek en MPM Hengelo voor de FBK Dubbele Mijl op donderdag 19 mei en maken kennis met onderdelen van de klassieke tienkamp.

De jongeren van Jarabee hebben allemaal een eigen geschiedenis, een eigen verhaal. Onder begeleiding van trainers van MPM Hengelo ervaren ze door middel van atletiektrainingen hoe bevrijdend het kan zijn om lekker buiten te bewegen en dat je af en toe best door moet zetten om wat te bereiken.

Onder deskundige begeleiding van meerkampatleet Lars van der Pluym werken de deelnemers wekelijks een programma af waarbij ze zich een half uur richten op fysieke training om de 3,2 km te kunnen volbrengen. Het tweede half uur maken ze kennis met de verschillende onderdelen. Tussendoor wordt er vooral genoten van de altijd scherpzinnige jongeren en de soms best spectaculaire atletiekonderdelen. “We hopen op deze manier de atletiek op een bijzondere manier in te zetten om bij te dragen aan de zorgdoelen van de jongeren van Jarabee. Dit is nu het derde seizoen dat we dit project draaien en het blijft leuk om te zien hoe enthousiast en trots de deelnemers zijn als ze over de finish komen.” Aldus Aiko Staudt die het project vanuit atletiekvereniging MPM Hengelo coördineert en de werptraining voor z’n rekening neemt. Komende donderdag zullen de Jarabeeërs samen met zo’n 1500 anderen aan de start staan van de FBK Dubbele Mijl.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram