Aanmelden
0707-0303

Jarabee plaatst 237 zonnepanelen

Jarabee is gestart met het plaatsen van 237 zonnepanelen verspreid over één verblijflocatie in Hengelo en twee kantoorlocaties in Hengelo en Almelo. Voor de zonnepanelen is gebruik gemaakt van een subsidietoekenning voor duurzame huisvesting. De zonnepanelen zijn sinds 1 maart jongstleden in werking.

Verduurzamen huisvesting

“Met het plaatsen van de zonnepanelen wordt naast de opbrengst van zonne-energie en energiebesparing een bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de huisvesting van Jarabee,” vertelt Inge Kroezen, beleidsmedewerker bij Jarabee. “Hiermee zijn we weer een stap dichter bij het zijn van een duurzame onderneming.” Het plaatsen van de zonnepanelen sluit aan op de visie van Jarabee op duurzaamheid.

Plannen voor 2018

Ook in 2018 onderzoekt Jarabee diverse initiatieven met betrekking tot duurzame oplossingen, zoals een efficiëntere afvalscheiding binnen de gehele organisatie. Inge: “We verkennen mogelijkheden voor het gebruik van elektrische auto’s om te carpoolen en op het gebied van inkoop kiest Jarabee steeds meer voor fairtrade, duurzame en gerecyclede of recyclebare producten. We zetten mooie stappen op het gebied van duurzaamheid en hopen in 2018 nog meer plannen te realiseren.”

Lees het verhaal van Jeroen (18) om te ontdekken hoe Jarabee jongeren betrekt bij het verduurzamen van de organisatie.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram