Aanmelden
3131-0505

Jarabee opleidingsinstituut voor VHT

Jarabee is sinds 1 juni het Twentse Steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). Dit betekent dat Jarabee opleidingen verzorgt voor mensen die zich willen bekwamen in video-hometraining en video-interactiebegeleiding. Jarabee is het 22-ste steunpunt van het AIT in Nederland.

Ouders, maar ook mensen die beroepsmatig te maken hebben met opvoedingsvragen of –problemen, hebben veel baat bij video-hometraining of video-interactiebegeleiding. Door video-opnamen te bekijken, leert men signalen van het kind te herkennen en effectief te reageren. Jarabee heeft op dit moment een opleidingscoördinator en 12 gecertificeerde trainers in huis. Naast het verzorgen van opleidingen en (her)certificeringen voor andere organisaties, is Jarabee ook vraagbaak voor alle vragen omtrent VHT en VIB in de regio.

Meer informatie over de methodieken:

Video-hometraining

Ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar met opvoedingsvragen of –problemen hebben veel aan video-hometraining van Jarabee. Een videohometrainer maakt een video-opname van een situatie in het gezin. Die wordt op een rustig moment samen bekeken en besproken. Door de opnames leren ouders de signalen van hun kind te herkennen. Ze leren hoe ze meer effectief en begrijpend kunnen reageren op die signalen. Daardoor verminderen de conflicten en wint de opvoeder gezag terug. Het zelfvertrouwen van zowel ouders als het kind neemt toe. Deze veranderingen dragen bij aan een meer positieve sfeer in het gezin.

Video-interactiebegeleiding

Voor leerkrachten en/of beroepsopvoeders die werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 en die opvoedingsvragen- of problemen hebben, is video-interactiebegeleiding van Jarabee een uitkomst. Via beelden is terug te zien wat een kind aan ondersteuning van de volwassene nodig heeft, waardoor het zich beter kan ontwikkelen.

Meer informatie of vragen?

Neem contact op met Helga Oude Hendriksman te bereiken via: houdehendriksman@jarabee.nl of 074-2561900.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram