Aanmelden
2323-0202

Jarabee haalt JIM-aanpak naar Twente

We zijn er trots op te kunnen melden dat wij de JIM-aanpak naar Twente halen. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een familielid, vriend of bekende van een jongere die wordt ondersteund door jeugdhulp, maar hierin erg is vastgelopen. De JIM-aanpak is een nieuwe wetenschappelijk bewezen werkwijze en staat echt voor transformatie van de jeugdhulp. Iets waar we samen met de 14 Twentse gemeenten en onze zorgpartners hard aan werken in de regio. Wie doet met ons mee?

De JIM-aanpak

Elke hulpverlener kent ze: jongeren die compleet zijn vastgelopen en ouders die ten einde raad zijn. Van die complexe situaties waarvoor uithuisplaatsing of een schorsing van school de enige oplossing lijkt. Terwijl iedereen weet: deze oplossingen zijn verre van ideaal en bovendien erg duur. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een vertrouwenspersoon uit het informele netwerk van een jongere.De keuze van een jongere voor een JIM wordt ondersteund door ouder(s), waarna de JIM optreedt als ambassadeur/vertegenwoordiger van de jongere richting ouder(s) en professionals. (bron: jimwerkt.nl).

Interesse of samenwerken?

Wil je meer weten over dit initiatief of met Jarabee samenwerken om JIM in Twente goed neer te zetten? Neem dan contact op met gedragswetenschapper Robin de Kaste (rdkaste@jarabee.nl).

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram