Aanmelden
1313-0707

Het FAS-project introduceert: de film van je leven

Wat is het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS)? En wat voor invloed heeft FAS op het leven van de kinderen die het hebben? ‘De film van je leven’ is de nieuwe campagne van het FAS-project waarin antwoord wordt gegeven op deze vragen. Het project is een initiatief van Stichting Het Witte Bos. De campagne ‘de film van je leven’ wordt mede mogelijk gemaakt door Janivo, NSGK, Weeshuis der Doopsgezinden, Boschuysen en Dorodarte.

De film van je leven

Dertig kinderen met FAS gaan in de zomer van 2016 leuke, verdrietige, spannende en gekke ervaringen vastleggen op beeld met hun eigen camera. Stichting Het Witte Bos geeft filmtips aan de kinderen en zorgt ervoor dat al het filmmateriaal gemonteerd wordt tot één film. Je krijgt dus een kijkje in het leven van al deze kinderen en de film geeft weer hoe het is om te leven met FAS. In november, tijdens het FAStival, gaat ‘de film van je leven’ in première. De exacte datum en locatie van dit evenement worden binnenkort bekend gemaakt op Facebook.

Het FAS-project

Het FAS-project laat de gevaarlijke gevolgen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap zien en vraagt op een persoonlijke manier aandacht voor een relatief onbekend probleem. Dit gebeurt door FAS een ‘gezicht’ te geven en FAS-kinderen de mogelijkheid te bieden hun eigen verhaal te vertellen. Vorig jaar hebben vier kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hun verhaal verteld in het ‘dagboekproject’. Dit jaar wordt het project voortgezet met de campagne ‘de film van je leven’ waarbij wederom het verhalen van de kinderen centraal staan. Door erkenning en herkenning van de aandoening kan de acceptatie van FAS groeien. Meer weten over het FAS-project of wil je graag op de hoogte blijven? Kijk dan op de website.

FAS

Voor ongeboren kinderen is alcohol een gifstof. Zelfs bij matige blootstelling aan alcohol tijdens de zwangerschap kan er onomkeerbare schade aangericht worden. FAS omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol. Een volledige diagnose FAS wordt gegeven als er op 3 terreinen afwijkingen bestaan, namelijk: vertraagde groei, gezichtsafwijkingen en neurologische afwijkingen.FAS kan niet worden genezenen mensen met FAS zijn aangewezen op levenslange begeleiding.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram