Aanmelden
0707-0909

Escaperoom voor kinderen in lastige thuissituaties

Garage2020 Twente demonstreert op woensdag 11 oktober de digitale Escaperoom voor kinderen die in een moeilijke thuissituatie zitten. Door het spelen van de verschillende puzzels in de Escaperoom 'Kasteel Uilensteyn' versterken kinderen (onbewust) de sociaal-emotionele vaardigheden. Dit geeft ze meer controle wanneer ouders minder beschikbaar zijn door relatieproblemen of een scheiding.

Voor ouders maar ook voor kinderen is de periode, waarin ouders relatieproblemen hebben of gaan scheiden moeilijk. De spanningen in het gezin zijn vaak voelbaar en over het algemeen zorgt een scheiding voor een onzekere, onveilige fase in het gezinsleven. Er is minder aandacht voor de opvoeding en de ouder-kind relatie komt onder druk te staan. Kinderen kunnen de gevolgen hiervan ondervinden tot ver in de volwassenheid.

Demonstratie

Op woensdag 11 oktober van 19.15 uur tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerden zelf ervaren hoe het is om deze Escaperoom te spelen in de spannende kasteelkamer van ‘The CeeSpot’, Brouwerijstraat 1 te Enschede. Ook blikt Garage2020 terug op de afgelopen maanden en werpen ze een blik in de toekomst. Voor meer informatie en aanmelden klik je hier.

Garage2020 Twente gaat door

Garage2020 Twente is geen kant-en-klare organisatie. De innovatieve werkplaats - gestart per 1 maart - bestaat uit tien personen met uiteenlopende achtergronden. Een designer, filosoof, data-analist en een aantal zorgprofessionals. Garage2020 Twente vindt dat de huidige jeugdzorg is georganiseerd vanuit een oude manier van denken. Er wordt daarom hard gewerkt aan nieuwe ideeën om de jeugdzorg anders vorm te geven. Naast de Escaperoom, staat de bevlogen organisatie alweer in de startblokken om het volgende vraagstuk te beantwoorden. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via deze link.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram