Aanmelden
1717-0808

Ervarings­deskundigen en reünie Pro Jonge moeders

Project Jonge moeders van Jarabee is er voor meiden tot 27 jaar, die zwanger zijn of moeder zijn geworden. In de afgelopen veertien jaar zijn ruim 500 jonge moeders ondersteund in het positief opvoeden van hun kind(jes). Tijd voor een reünie. 30 augustus nodigt Jarabee alle (oud) jonge moeders uit om samen herinneringen op te halen. Jarabee hoopt met de reünie nieuwe ervaringsdeskundigen te werven die met hun verhaal andere jonge moeders willen helpen.

Reünie

Kerstin begeleidt al twaalf jaar jonge moeders bij Jarabee: “De meiden vinden niet alleen steun bij ons, de begeleiders, maar ook bij elkaar. Onderling wisselen ze dromen en doelen uit. We zijn benieuwd hoe het nu met iedereen gaat.” Jarabee nodigt alle jonge moeders, die door het Pro Jonge moeders team begeleid zijn, uit voor een reünie op woensdag 30 augustus 2017, van 11.30 uur tot 15.00 uur, aan de Hengelosestraat 60 in Enschede. Deze middag zijn begeleiders Ines, Kerstin en Monique alle drie aanwezig.

Moeders met moeders

Jarabee hoopt met de reünie ook ervaringsdeskundigen te werven, die met hun verhaal andere jonge moeders willen helpen. Deze ervaringsdeskundigen krijgen de taak om een rolmodel te zijn. Door ervaringen te delen, geven ze ‘nieuwe’ jonge moeders een blik in de toekomst. Daarnaast kunnen de ervaringsdeskundigen met het Pro Jonge moeders team hun ideeën delen, zodat de hulp nog beter aansluit. Purnima is ervaringsdeskundige. Na haar traject bij Pro Jonge moeders heeft ze haar opleiding weer opgepakt. Inmiddels werkt ze zelf in de jeugdhulpverlening. “Elk verhaal is bijzonder,” vertelt Purnima, “ook al vind je dat niet van je eigen verhaal. Je weet maar nooit wat jouw ervaringen met een ander doen. Onderschat je eigen verhaal niet!” Tijdens de reünie zal ze hier meer over vertellen.

Pro Jonge moeders

“Deze meiden komen onzeker binnen”, vertelt Kerstin. “Ze hebben meer in hun mars dan ze zich realiseren. We helpen ze om te zien wat ze in huis hebben en wat ze op eigen kracht voor elkaar kunnen krijgen.” Daarnaast ontvangen de jonge moeders begeleiding bij het vinden van een opleiding en werk en ondersteuning bij hun financiën en meer. Purnima: “Je kunt het beste uit jezelf halen en met de juiste mensen om je heen kom je verder. Elke kleine stap is een stap.”De jonge moeders worden vier maanden begeleid en mogen nog een jaar een beroep doen op de begeleiders voor nazorg.

(Oud) jonge moeders kunnen zich voor de reünie aanmelden tot maandag 21 augustus via jongemoeders@jarabee.nl.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram