Aanmelden
2626-1010

Aandacht voor veilig thuis nog nooit zo belangrijk geweest

Woensdag 28 oktober start de Week van de Pleegzorg. Tot en met 4 november vragen we aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd en de halve lockdown die aandacht harder nodig is dan ooit. Want er zijn meer mensen nodig om een kind zo thuis mogelijk te laten opgroeien. We doen een dringende oproep aan mensen om vooral nú hun hart en huis open te stellen.

Tekort aan pleegouders in Twente

Momenteel bieden 611 pleeggezinnen in Twente pleegzorg aan 710 kinderen. Jarabee kijkt met bewondering naar de daadkracht en het doorzettingsvermogen van deze pleegouders. Dankzij hun aandacht, ondersteuning en geduld kan het kind zijn wie hij of zij is. Helaas zijn er nog veel kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin. Het is belangrijk dat er een goede match is tussen pleegkind en pleegouder. Dit is een cruciaal element voor duurzame opvang. Met meer beschikbare pleegouders vinden we de beste plek voor Twentse kinderen.

Pleegzorgverhalen uit de 14 Twentse gemeenten

In dit magazine bijzondere, mooie en soms heftige verhalen van Twentse pleegouders. In iedere Twentse gemeente staat een pleeggezin centraal. Weten of pleegzorg in jouw situatie past? Lees hier meer informatie over pleegzorg.

 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram