Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

corona website

update 13 augustus 2020

 In verband met het coronavirus treffen we maatregelen om onze cliënten, familie van cliënten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen. Uitgangspunt is dat de zorg zoveel mogelijk doorgang krijgt. Hierbij volgen wij de richtlijnen van het RIVM. 

Wat betekent dit?

  • Huisbezoeken vinden alleen plaats als alle betrokkenen geen klachten hebben. Gebruik deze vijf vragen om dit te controleren. 
  • Heb je een afspraak met een hulpverlener van Jarabee? De hulpverlener stemt samen met je af of de afspraak digitaal of bij jullie thuis plaatsvindt. 
  • Heb je een afspraak bij Jarabee op kantoor? Bekijk hier de maatregelen die we treffen.
  • Heb je contact gehad met een medewerker die geen klachten had, maar binnen twee dagen na je afspraak positief getest wordt op het coronavirus? Dan geven we je naam door aan de GGD voor bron- en contactonderzoek. 
  • Nieuwe cliënten kunnen via de reguliere manier aangemeld worden.   

Informatie voor pleegouders / gezinshuisouders

Pleegkinderen of kinderen die in een gezinshuis wonen, houden het recht op omgang met hun ouders en eventuele anderen. Het blijft voor een kind te allen tijde belangrijk om contact met zijn ouders te hebben. Bespreek met de betrokken professionals of begeleiders wat op dit moment, in deze situatie mogelijk is en het meest prettig en wenselijk voor alle betrokkenen. Is het bijvoorbeeld niet mogelijk elkaar binnen te ontmoeten, maar kan dat wel buiten de deur? Leg deze tijdelijke veranderingen duidelijk uit aan de kinderen. Als één van de betrokkenen klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, hoesten, koorts etc.), kan er geen fysiek contact plaatsvinden. Je kunt altijd overleggen met je pleegzorgbegeleider, gedragswetenschapper en/of (gezins)voogd hoe te handelen.

Vertrouwenspersoon is bereikbaar

Ook het AKJ heeft gezocht naar manieren om zo goed mogelijk bereikbaar te blijven voor de cliënten en (pleeg)ouders en verzorgers. Uitgangspunt is dat ze zoveel mogelijk het vertrouwenswerk blijven voortzetten. De belangrijkste maatregelen die zij hebben getroffen, lees je hier.

Omgaan met de gevolgen van het coronavirus

De huidige thuisblijfsituatie als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder, kind of professional mee om? Dagelijk wordt deze pagina door het NJI geupdatet.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Kijk dan  op https://www.rivm.nl/coronavirus of bel met 0800-1351.