Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

lesgeven nb

De nieuwe training ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ is voor leerkrachten, intern begeleiders en schoolmaatschappelijk werkers. De training biedt praktische kennis en vaardigheden om goed om te kunnen gaan met het vaak moeilijk te begrijpen gedrag van de getraumatiseerde leerling.

Leerkrachten spelen een belangrijke rol bij het herkennen van signalen van kindermishandeling en trauma. Ze zijn een beschermende en helpende factor. Door traumasensitief onderwijs te bieden wordt het klassenklimaat veiliger en gaan de effectieve leertijd en leeropbrengsten van alle leerlingen omhoog. Dit leidt tot meer tevredenheid bij leerkrachten en er wordt minder werkdruk ervaren.

Na de training

• Heb je kennis van de (verstoorde) ontwikkeling van het brein;
• Weet je wat trauma is, wat de invloed van trauma op het brein is en wat dissociatie is;
• Herken je gedragskenmerken van getraumatiseerde kinderen;
• Heb je kennis van de ‘onzichtbare koffer’, de ‘cognitieve driehoek’ en de ‘Window of Tolerance’;
• Beschik je over vaardigheden om nieuw gedrag bij de getraumatiseerde leerling aan te leren
• Heb je aandacht voor het zorgen voor jezelf.

Certificering

De training bestaat uit twee dagdelen en kan in juni of oktober gevolgd worden. Tussen de trainingsdagen krijg je huiswerkopdrachten mee en de laatste trainingsdag sluiten we af met een toets. Daarna ontvang je een certificaat.

Wanneer?

  • Woensdag 12 en 19 juni 2019 van 13.00-17.00 uur óf
  • Woensdag 9 en 16 oktober 2019 van 13.00-17.00 uur

Andere data voor een training op maat? Mail vrijblijvend naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opleider: Leercoaches Jarabee
Investering: € 295,-* inclusief werkmap

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De trainingen worden gegeven in het personeelsrestaurant van Jarabee aan de Helene Mercierweg 5 in Hengelo. Er is plek voor 20 deelnemers.

Jarabee Academie

De training valt onder het opleidingsaanbod van de Jarabee Academie. Bij de Jarabee Academie bieden we een inspirerende leeromgeving waar professionals zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun professionele ontwikkeling.  Daarnaast biedt de Jarabee Academie op regelmatige basis kennissessies en trainingen aan voor medewerkers en externe professionals. Hiermee versterken we ons specialisme en dat van anderen.