Image is not available
Image is not available
Over Jarabee
Slider

Dagelijks horen we in het nieuws over het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt. Onder hen zijn ook Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’s). Het Nidos voert de voogdijtaak uit voor deze groep jongeren. Het Nidos heeft Jarabee gevraagd als partner in de regio Twente voor het opvangen en begeleiden van AMV’s.

Minimaal 100 AMV’s, uitgroeiend naar 200 of meer, worden in de komende drie jaar opgevangen. Het gaat om jongeren tussen de 15 en 18 jaar die een formele verblijfstatus hebben gekregen. Jarabee ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om de jongeren veiligheid, begeleiding, een (t)huis en ondersteuning richting zelfstandigheid te bieden.                                                                                         

Minderjarige vluchteling zonder ouders of familie

Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen komen Nederland binnen zonder ouders of andere wettelijke vertegenwoordiger, zoals een oom, tante of ander familielid. Wonen, een dak boven je hoofd in een veilige omgeving, is een belangrijke basis in het leven van jongeren. Jarabee biedt deze jongeren daarom een nieuw (t)huis. Dit in combinatie met een goede begeleiding en onderwijs maakt dat deze jongeren meer kansen hebben om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Dat is waar Jarabee voor staat.

Informatie opvang Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen

Bekijk hier de veelgestelde vragen rondom de opvang van Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen.