Aanmelden
1616-0101

Opening Meldpunt Loverboy­problematiek Twente

Elk jaar belanden er in Nederland naar schatting zo’n duizend meisjes in de gedwongen prostitutie. Het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente is opgericht om het probleem in Twente aan te pakken.

Vandaag wordt het Meldpunt officieel geopend bij de tentoonstelling ‘Open je ogen’, met portretten van slachtoffers van mensenhandel.

Meldpunt Loverboyproblematiek

Meiden die in handen dreigen te vallen van loverboys kunnen vanaf nu hulp zoeken bij het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Het nieuwe meldpunt moet praktijken van loverboys aan het licht brengen. In het meldpunt wordt nauw samengewerkt met Gemeente Enschede, Politie, Ambiq, Jarabee, Tactus, Alifa en CoMensha.

Elke dag bereikbaar

Het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente is het punt waar op de eerste plaats signalen gemeld worden, waar kennis en ervaring over de problematiek voor handen is en waar mensen met vragen en zorgen advies krijgen over wat te doen bij signalen van loverboyproblematiek. Het meldpunt is elke dag bereikbaar voor advies en consultatie. Na elke melding wordt de ernst van de situatie beoordeeld. Met de betrokken organisaties wordt daarna een plan van aanpak gemaakt en de situatie in de gaten gehouden. Het meldpunt start in en vanuit Enschede voor de situaties die in Enschede spelen. Voor personen woonachtig buiten Enschede kun je wel bellen voor informatie, advies of consultatie.

Het meldpunt is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-10 22 39 29.

Maandag tussen 9.00-13.00 uur
Dinsdag tussen 13.00-17.00 uur
Woensdag tussen 13.00-17.00 uur
Donderdag tussen 13.00-17.00 uur
Vrijdag tussen 9.00-13.00 uur

Open je ogen

Vandaag is het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente op het Stationsplein in Enschede geopend tijdens de tentoonstelling ‘Open je ogen’. Een tentoonstelling van portretten van slachtoffers van mensenhandel. Deze portretten tonen de ogen van de slachtoffers en vertellen de aangrijpende verhalen die daar achter schuil gaan. Jarabee heeft, samen met leden van de werkgroep Loverboyproblematiek, een indrukwekkend portret onthuld.

Kijk voor meer informatie over het meldpunt op www.meldpuntloverboyproblematiektwente.nl

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram