Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

190107 vacature stagiaires nb

Bij Jarabee houden we rekening met de wensen en talenten van kinderen, maar dat doen we ook met die van nieuwe jeugdhulpverleners die bij ons aan het vak willen snuffelen. Daarom bieden we elk studiejaar stageplekken aan voor mbo- en hbo-studenten en studenten Gedragswetenschappen. Studenten krijgen bij ons de gelegenheid om, voor hun opleiding relevante, werkzaamheden te doen onder verantwoordelijkheid van een gekwalificeerde jeugdzorgprofessional. 

Aanbod 2019-2020

Het grootste aanbod stageplekken is voor derdejaars hbo-studenten. Ben je op zoek naar een stageplek in de jeugdhulpverlening voor het nieuwe studiejaar 2019-2020? Bekijk ons aanbod dan snel en oriënteer je op een plek bij onze organisatie. 

Wees er snel bij

Geïnteresseerden kunnen voor 1 maart 2019 een mail sturen naar: stage@jarabee.nl. Eind maart/ begin april vinden de selectiegesprekken plaats met de aspirant stagiaires die per september van dit jaar willen starten.

181220 Header Magazine dec18 nb

In ons online magazine nemen we je mee in ons dagelijkse werk. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen uit de jeugdzorg. 

Lees in de nieuwste editie bijvoorbeeld over ervaren pleegouders Yvonne en Anton Jansen die op kerstavond een telefoontje van de crisisdienst kregen. "Er staan twee kinderen op straat. Hoe kan dit gebeuren?"

Of lees over Sanne (21) die kind is van verslaafde ouders. Op haar vierde nam haar opa haar in huis, maar in de puberteit ging het mis. Zelfstandigheidstraining leerde haar op eigen benen staan.

Het magazine komt elk kwartaal uit. Eerdere edities bekijk je hier.

181207 pleeggezin haaksbergen

Het is vrijdagmiddag. Het weekend staat voor de deur als wethouder Arja ten Thije aanklopt bij de familie Bach in Haaksbergen. Het sfeervolle huis biedt sinds enkele jaren een veilig thuis aan kinderen die dat goed kunnen gebruiken. De drie pleegkinderen van Raimond en Henry Bach vinden er de liefde, warmte en geborgenheid die je ieder kind zo gunt. 

Na een kort voorstelrondje komt het gesprek al snel op gang en maakt wethouder Ten Thije verder kennis met de pleegvaders Henry en Raimond Bach. Hun drie prachtige pleegdochters zijn 10, 14 en 18 jaar. De oudste twee wonen al ruim twaalf jaar in het gezin en de jongste vindt al meer dan acht jaar een veilige plek bij haar pleegvaders, die inmiddels ook de voogdij hebben gekregen over hun pleegkinderen. Arja ten Thije is onder de indruk. “Een inspirerend bezoek bij een warm pleeggezin. Goed om te zien dat de ontwikkeling van de kinderen in dit pleeggezin altijd centraal staat. Daarbij kijken ze naar wat de kinderen kunnen, niet naar wat ze niet kunnen.”

Helemaal thuis

Ten Thije vindt haar bezoek aan het pleeggezin en het gesprek met de pleegouders bijzonder waardevol. “Pleegouder worden doe je natuurlijk niet zo maar”, vertelt Ten Thije. “Henry en Raimond zijn heel realistisch. Het is geen roze wolk. Ze vertelden dat ze het goed kunnen volhouden, doordat ze heel dicht bij zichzelf blijven. Als pleegouder neem je een weloverwogen besluit om kinderen langere tijd op te nemen in je eigen leven. Om ze een plek te geven waar ze zichzelf kunnen zijn. Waar ze zich veilig voelen, kind kunnen zijn en kunnen opgroeien zonder belemmeringen. Dat is wat je ook bij deze twee pleegvaders en hun drie fraaie pleegdochters ziet. Drie heel gewone leuke meiden die zich hier helemaal thuis voelen. Een veilig thuis is onmisbaar voor elk kind!”

Allemaal een eigen verhaal

De wethouder vindt het belangrijk dat er meer pleeggezinnen komen. “Pleegzorg biedt kinderen structuur en perspectief voor de toekomst”, aldus Ten Thije. “Gewone kinderen, die vaak al veel hebben meegemaakt en tekort zijn gekomen. Soms hebben ze zelf flinke gedragsproblemen. Of biologische ouders die de opvoeding niet meer aan konden, door persoonlijke problemen, maar soms ook door financiële zorgen of verslavingsproblematiek. Ze hebben allemaal een eigen verhaal. Wat de Bachs doen is van onschatbare waarde. Het zou goed zijn als meer mensen hun voorbeeld volgen.”

Meer weten over pleegouderschap? Kijk op www.jarabee.nl/pleegouders.

Coordinatiepunt nb def

Per 1 januari 2019 start het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente. Dit Coördinatiepunt is een samenwerkingsverband van Twentse zorgorganisaties dat tot doel heeft dat ieder kind de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft in een crisissituatie. Het Coördinatiepunt zorgt voor de inzet van de juiste zorg bij spoed en crisis bij kinderen en jongeren. Zo levert het Coördinatiepunt door intensieve samenwerking een belangrijke bijdrage aan het verminderen van opnames, crisisplaatsingen en verkorten van trajecten door versnelde en verbeterde toeleiding tot de juiste hulp.

Het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente is toegankelijk voor gemeenten en andere erkende verwijzers, 24 uur per dag. Achter dit telefoonnummer, werken de specialistische organisaties samen.

Coordinatiepunt verkleind

Werkwijze

De erkende verwijzer constateert dat er een crisis is en belt naar het Coördinatiepunt. Het Coördinatiepunt bekijkt wat nodig is om deze crisis op te lossen. De medewerker van het Coördinatiepunt informeert altijd bij de erkende verwijzer of er sprake is van een crisis of dat een advies volstaat. Er wordt gestreefd naar een maatwerkoplossing.  

Samenwerking

Binnen het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente werken Jeugdzorg, Jeugd GGZ en LVB-sector samen. Jarabee is een van de deelnemende zorgaanbieders. Daarnaast is er vanuit het Coördinatiepunt nauw overleg met Veilig Thuis Twente. 

Uitgangspunten

Het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente werkt met de volgende uitgangspunten:

•           1 kind, 1 gezin, 1 plan
•           Regie zo veel mogelijk bij het kind en/of systeem
•           Eigen kracht wordt ondersteund en versterkt
•           Ambulant, tenzij…

FACTjubileert nb

Op 24 januari 2019 vindt het FACT Jeugd Jubileum Symposium plaats, ter gelegenheid van 5 jaar FACT Jeugd Twente. Thema van het symposium is FACT To the Future: Hoe zorgen we samen voor een jeugd met toekomst in Twente?  

Ben je geïnteresseerd in het symposium? Meld je dan voor 18 januari aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie en het programma vind je hier

Samenwerkingsverband

FACT Jeugd Twente is een samenwerking tussen Jarabee, Ambiq, Mediant en Jeugd GGZ Dimence. Onze organisaties zijn samen deskundig op het gebied van opvoeden, opgroeien en behandeling voor licht verstandelijk beperkten, psychiatrische stoornissen of psychische problemen. FACT staat voor ‘Flexible Assertive Community Treatment'. Het is een vorm van laagdrempelige en flexibele psychische behandeling en begeleiding. FACT is voor jongeren van 12 tot 27 jaar die zijn vastgelopen in de hulpverlening. Middels een outreachende benadering wordt hen snelle hulp geboden vanuit verschillende disciplines. Bij FACT Jeugd werken onder andere ambulant hulpverleners, psychologen, (kinder- en jeugd)psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, gezinshulpverleners, systeemtherapeuten en ervaringsdeskundigen

FACT in de praktijk

Wil je meer weten over hoe FACT Jeugd Twente in de praktijk werkt? Lees in ons online magazine hoe FACT-hulpverleners Mirjam en Simone jongeren helpen om de regie over hun eigen leven terug te krijgen.