Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

pleegzorgdagwebsite

Bijna 1.000 Twentse pleegouders en (pleeg)kinderen genoten van een welverdiend ontspannen dagje uit in Attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Als dank voor hun vrijwillige inspanningen voor pleegzorg.

Herkenning en steun

Wat was het een gave dag! Dit blijkt ook de reacties van pleeggezinnen op onze Facebookpagina! Naast een dagje genieten van de zweefmolen, rodelbaan en de hully gully, was er volop ruimte voor ontmoeting met andere pleegouders en broertjes en zusjes die soms in verschillende pleeggezinnen wonen. “Andere pleegouders ontmoeten is ontzettend waardevol," aldus een pleegmoeder. "Terwijl de kinderen heerlijk samen spelen, hebben wij tijd om even met elkaar te praten. Tijdens de workshops van Jarabee hebben we een gezin uit onze woonplaats ontmoet, telefoonnummers uitgewisseld en vandaag zijn we samen hier naar toe gereden. Het is zo fijn dat we elkaars situatie begrijpen. Daar heb je echt steun aan."

Tekort aan pleeggezinnen

In Twente begeleidt Jarabee meer dan 600 gezinnen die samen voor bijna 700 pleegkinderen zorgen. De pleeggezinnen zetten zich elke dag in om een veilig thuis te bieden aan kwetsbare kinderen en jongeren. Toch is er nog steeds een groot tekort aan pleegouders. Op dit moment zoeken we voor 45 kinderen een pleeggezin. Hoe het is om pleeggezin te zijn, lees je in het interview met een pleeggezin in de Tubantia.

Dank aan Twentse sponsoren

Zonder de hulp van sponsoren uit de regio was het niet gelukt om er zo’n geslaagde dag van te maken. Hartelijk dank aan hen voor de hulp en bijdrage! Het is hartverwarmend om te merken dat Twentse ondernemers zoveel pleeggezinnen een mooie dag gunnen.  

Sponsordoek Waarbeek

Foto’s

Beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk hier de foto’s van de pleegzorgdag.