Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

We maakten deze video op een zaterdagmorgen op het Van Heekplein in Enschede. Spannend, want hoe reageren mensen op Lisa? Binnen een uur hadden we al tal van hartverwarmende reacties. Lisa is 12 jaar en woont bij haar vader en moeder in Enschede. We hebben Lisa gevraagd als actrice. Ze wilde meteen meewerken aan het filmpje om pleegouders te vinden. 

Helaas kunnen veel kinderen in Twente niet thuis opgroeien. Voor die kinderen zoeken we geschikte pleeggezinnen. Daarom vragen we - door dit aangrijpende filmpje - aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. 

Kinderen horen op te groeien in een gezin

Een pleeggezin komt het meest in de buurt van de natuurlijke woonsituatie van een kind. Als een kind uit huis wordt geplaatst, wordt er altijd eerst binnen het netwerk van het gezin gekeken of opvang mogelijk is. Bijvoorbeeld bij familie, of mensen van de school of sportclub. Lukt dat niet, dan biedt een pleeggezin de beste oplossing. 

Onschatbare waarde

Bij Jarabee werken we samen met ruim 600 pleeggezinnen die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor de pleegkinderen. Pleeggezinnen zijn van onschatbare waarde en hard nodig. In 2017 hebben zo'n 700 kinderen een fijne plek gehad in een pleeggezin in Twente. De kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar. Zij konden rekenen op zorg en aandacht, op het moment dat de eigen ouders dat door omstandigheden niet konden bieden.

Hoe word je pleegouder?

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen voor het pleegouderschap?

 

Informatiebijeenkomst

Kom vrijblijvend naar een informatiebijeenkomst bij Jarabee in Hengelo. De informatieavonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Meld je hiervoor aan door onderstaand formulier in te vullen. 

Data informatiebijeenkomsten:

Woensdag 4 maart 2020 (locatie gemeentehuis Hellendoorn, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal)

Donderdag 14 mei 2020

Maandag 21 september 2020

Dinsdag 17 november 2020

Aanmelden

Verplicht veld.
We hebben je e-mailadres nodig om de informatie digitaal te kunnen verzenden.
Invalid Input
We hebben je toestemming nodig om je vraag te beantwoorden.
Invalid Input